Kuka-on_1200

Jaakko Pesola

Minä suunnistan pilvien mukaan on Jaakko Pesolan toinen sooloalbumi. Lauluissa Jaakko avaa ovea omaan maailmaansa, ja kertoo niistä tunnoista ja maisemista, joita hän on matkallaan viime vuosien aikana kohdannut. Yhdeksi levyn teemaksi nousee oman paikan etsiminen: mikä minun sarkani tässä maailmassa on, miten minä aikani täällä käytän, ja kenen kanssa tahdon olla?

Jaakko on lauluntekijä, laulaja, kitaristi ja tuottaja, joka vastaa oman taiteensa tekemisestä prosessin jokaisessa vaiheessa. Samalla hän myös jakaa vastuuta ja tekee yhteistyötä monien musiikin huippuammattilaisten kanssa. Useimmat levyn sovitukset ovat soittajien tekemiä. Sanoista ja sävelistä vastaa suurimmaksi osaksi Jaakko, kahta Kivi Larmolan kanssa yhteistyössä tehtyä laulua lukuun ottamatta.

Levyn ytimessä, useimmilla raidoilla soittaa Jaakko Pesola Band: Pasi Huttula (basso), Jussi Liimatainen (koskettimet, taustalaulu), Jaakko Mäkinen (kitarat) ja Jari Salminen (rummut). Levyllä myös vierailee monia huippumuusikoita. Kaikkien laulujen tekijät ja soittajat on eritelty CD:n 24-sivuisessa kansivihkossa, jonka valokuvista ja suunnittelusta vastaa Petri Wäänänen.

Albumi on streaming- ja download-jakelussa isoimmissa musiikkipalveluissa (Spotify, Deezer, Google Play jne.), ja se on julkaistu CD:nä, jota jakelee Levykauppa Äx.