Uusi single Kultaa vuolemaan julkaistu

Poplauluihin viitataan usein tarinoina. Sitä ne kuitenkin harvoin ovat sanan varsinaisessa merkityksessä. Usein laulut ovat paremminkin yhden tunteen tai ajatuksen kuvauksia. Niin minäkin yleensä lauluja teen: koitan löytää yhden asian jonka tiivistän kertosäkeeseen, ja suuntaan siihen sitten valon kahdesta tai kolmesta eri suunnasta kolmen, neljän minuutin näytelmän aikana.

Kultaa vuolemaan on kuitenkin poikkeus. Se on tarina, jonka kirjoitin yhden junamatkan aikana. Se on varmaankin jonkin verran velkaa Antti Tuurille, jonka romaanituotannosta olen suurimman osan lukenut. Ja myös omille sukulaisilleni, joita pari sukupolvea sitten muutti Amerikkaan. Selvyyden vuoksi – minun isäni sedistä kukaan ei syyllistynyt mihinkään rikolliseen toimintaan, toisin kuin laulun päähenkilöt. Pesolan suvun miehet ovat tietääkseni molemmin puolen Atlanttia olleet ihan kunniallisia yrittäjiä ja kovia työmiehiä.

Mitä tulee laulun levylle saattamiseen, niin tällä kertaa se kesti kauan. Kultaa vuolemaan on ollut keikkaohjelmistossani jo monta vuotta. Jostain syystä aika tuntui vaan nyt oikealta tämän laulun tallentamiselle. Ossi Nykäsen soittamat tyylikkäät slide-kitaraosuudet ja Heikki Puhakaisen urut ja piano olivat tällä kertaa minun näkövinkkelistäni ne viimeiset niitit, joilla paketti oli kasassa. Arttu Peljo miksasi ja Henkka Niemistö masteroi, molemmat tekivät mielestäni upeaa työtä.

Kultaa vuolemaan single löytyy nyt iTunes:sta, Spotify:sta, Deezer:stä ja kaikista muista isommista musiikkipalveluista.

-Jaakko

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Required fields are marked *.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>